Общински съветник от София нахлу с два пистолета в общината, опита да свали знамето на Украйна

Поискаха оставката на Борислав Иванов, той я подаде

13.10.2022 | 18:45 Редактор: Елеонора Танева

Скандал в Столичния общински съвет. Заместник-председател нахлу маскиран в сградата на общината с украинското знаме, след като вчера направи неуспешен опит да го свали.

Борислав Иванов влязъл директно в кабинета на кмета Йорданка Фандъкова. Оттам той излиза на терасата на сградата на общината с една цел - да свали поставеното на фасадата украинско знаме. След което във Facebook се похвали, че е успял.

"Днес успях, защото ги хванах неподготвени и не го очакваха и го направих не защото мразя Украйна, а защото не смятам, че трябва да е на фасадата на сградата", заяви Иванов.

Реакцията на председателя на общинския съвет не закъсня.

"Днес съм предал доклад, че искам оставката на господин Иванов както като зам.-председател така и като председател  на Комисията по обществен ред. Неговото поведение е недопустимо и си го обясняваме с акциите на "Възраждане", коментира Георги Георгиев.

"Аз не се чувствам като герой ще направя това, което колегите смятат за справедливо, и ще си подам оставката, пък може и да ме разжалват", каза Борислав Иванов.

Колегите му от "Демократична България" също настояха за оставка.

"За мен самото посегателство не е учудващо, вече имаше няколко опита за сваляне на знамето. Абсурдно е, че човек, който трябва да брани интересите на столичани, си позволява хулиганско поведение в сградата на СОС", заяви Бойко Димитров. 

Да свали украинското знаме съветникът се опита още вчера, но сам се отказа заради строгата охрана. По думите на Борислав Иванов, вчера по време на протеста пред Столичната община Иванов прави първи опит за сваляна на знамето, но се отказва заради строгата охрана.

"Загубихме битката, но не и войната. Това говорихме и с господин Костадинов вчера. Ние няма да се откажем от "Възраждане", аз отскоро съм там и сигурно правя грешки", коментира Борислав Иванов. 

А лидерът на "Възраждане" се разграничи от съветника, който влезе от квотата на "Атака", но сам обяви, че вече е част от партията на Костадин Костадинов.

"Има един общински съветник, който иска да представлява "Възраждане", но ние не сме получили негова молба за членство и той не е част от "Възраждане" към този момент", уточни Костадин Костадинов. 

Борислав Иванов потвърди, че вчера по време на протеста е влязъл в сградата на общината с два законно притежавани спортни пистолета и след сигнал от общинския съветник Борис Бонев, е бил задържан за разпит от полицията.

Вижте повече в репортажа на Тоня Стоянович.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
Това дъно гоним. Тази простотия и беззаконие. Очаквайте това ниво да ескалира след някоя друга година и да стане като норма.Вместо килия и солена глоба - ТВ личност. От утре по сутрешните блокове и реалита.Ай държавата Сигнализирай за неуместен коментар